Pure Squid Meal is  gemaakt van hele inktvis, Het is een krachtige lokstof en bron van micro-ingrediënten zoals cholesterol. Op grote schaal gebruikt in voedsel voor huisdieren en aquacultuur.

Inktvissen komen veel voor in veel gebieden (Noord-Atlantische Oceaan, Middellandse Zee, enz.) En zijn vaak groter dan de menselijke vraag. De overtollige inktvis wordt verwerkt tot inktvismeel en inktvisolie.

Squid is een uitstekende aanvullende bron van ruw eiwit die gelijk is aan of beter is dan die van vismeel bij voedingstoepassingen. Onderzoek wijst uit dat met een groeiproef (1 tot 48 dagen) met kuikens met een dieet op basis van inktvismeel beter te presteren dan diëten op basis van vismeel en vlees- en beendermeel (Hulan et al., 1979). In proeven met zeebrasem bleek inktvismeel een uitstekende aanvullende eiwitbron te zijn (Fernandez-Palacios et al., 1996). Ook is Inktvismeel een goede bron van aanvullend eiwit voor garnalen te zijn (Lim et al., 1978), (Casib, 1982; Marzuqi et al., 1992). Wanneer garnalen werden gevoerd met diëten die inktvismeel bevatten, nam de voerconversie en -aanwinst toe (Cruz-Suarez et al., 1992).

 

 

 

SQUID MEAL (80% Protein)

PROTEIN: 80% MIN
FAT: 6% MAX
MOISTURE: 8% MAX
ASH: 12% MAX
DIGESTABILITY: 93% MINDosering maximaal 35%