Cell, een ‘super ingrediënt’. Maar wat is het eigenlijk?

 

Een wonderboilie bestaat niet, net zo min als een aas dat altijd vangt. Toch zijn er ingredinten die volgens de aasmakers een hele grote meerwaarde hebben. Het product ?Cell? is er n van. Veel vissers zullen zich afvragen “wat het is?”, terwijl de harten van veel boilie producenten al sneller gaan kloppen bij het horen van de naam. Boilies zijn gemaakt van verschillende melen, flavours (smaken en geuren) en feeding simulanten (stoffen die de indruk van natuurlijk voedsel wekken). Daarnaast wordt er regelmatig cht natuurlijk voedsel in de bol verwerkt. De bedoeling van het aas is om een signaal af te geven dat de karper prikkelt. Deze prikkel moet er uiteindelijk voor zorgen dat de karper het aas opneemt.

Invloeden uit Engeland

De karpervisserij in Engeland loopt nog altijd voor op veel andere landen. Mede omdat de dressuur op veel wateren erg groot is blijven de vissers keihard op zoek naar nieuwe sleutels tot succes. Ook in de ontwikkeling van aas loopt de Engelse markt voorop. Er wordt meer gestreefd naar aas met nt dat ene extra ingredient dan de ?standaard bol?. Elk aas kan immers vis vangen, maar sommige ingredinten prikkelen de karpers net wat meer! Zo zijn er verschillende additieven/ingredinten die je aas een ander signaal meegeven en de instant kracht verhogen.

 

Een product dat in Engeland erg ?hot? is, is het meel Keramine HD. Deze toevoeging bestaat voor 48% uit vrije amino zuren, die garant staan voor grote attractiviteit. Niet voor niets bevatten veel ?instant boilies? uit Engeland dit ingrediënt.

Het bekendste poeder van allemaal: Cell

Maargoed, terug naar het ingredint welke centraal staat in dit artikel.Cell is een zuivere gistcultuur (niet te verwarren met gist op zich) op basis van Saccharomyces Cerevisiae, het meest gebruikte gist. Deze gist zorgt voor het fermenteren van koolhydraten. Door een speciaal proced worden er ?metabolieten? gevormd, die het product zijn specifieke eigenschappen geven. Metabolieten zijn o.a. aminozuren, adenosinetrifosfaat of ATP, glucose, adrenaline, alkaloden en glycosiden. Cell is bovendien rijk aan vitamine B. Het is een bron van eiwitten die bestaat uit volledige aminozuurgroepen.